Pornire motor monofazat in ambele sensuri (2)

Intr-un articol anterior, am prezentat schema de legare a unui motor monofazat ce echipa un troliu (electropalan cu cablu) pentru a functiona in ambele sensuri:

Totul se baza pe informatiile prezentate in articolul Reutilizarea motorului cu 2 viteze de la masina de spalat automata (Washing machine two speed electric motor).

Acum, am dat de alt troliu/electropalan alimentat la 230V~ la care se umblase in schema si diferea de cea prezentata anterior, in sensul ca aveam la dispozitie doar 3 borne si o cutie de comanda cu butoane prin cablu, in care se gasea si condensatorul.

startek_01

startek_02

S-a pornit de la aceasi schema de baza , in schema “PSC (Permanent Split Capacitor). Acest motor are un condensator conectat permanent in serie cu infasurarea de pornire, ceea ce face ca aceasta sa devine infasurare auxiliara odata ce rotorul a atins turatia nominala”.

mms0

Dupa ce s-au refacut legaturile conform unei schema de conexiuni corecte, de catre acelasi coleg, Gigi:schema

am facut un filmulet numit test dupa reparatie troliu (electropalan) monofazat din gama hobby

You may also like...

2 Responses

  1. Nice article. It does shed some light on the issue. By the for those interested in binary options can get an exclusive binary options bonus.

  2. You made some first rate factors there. I looked on the web for the difficulty and found most people will go along with with your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *