articol recuperat si postat in 01.2016

Lampa de veghe de 3W
cu 4 LED-uri

postare articol in 01.2012, Craiova, Romania

     De sarbatori am descoperit intr-un magazin cu produse chinezesti o lampa de veghe cu LED-uri la un pret bunicel (3,50lei ~ 0,80 EURO).

lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri
lampa de veghe de 3W cu 4 LED-uri


     Schema acestei lampi de veghe este urmatoarea:


     Putem face un calcul al consumului real al acestei lampi de veghe, dupa modelele prezentate in articolele Ampoule 230 V a LED si Semnalizator de retea.
     Modelul de calcul este urmatorul:
   Pe scurt, rezistenta R2 are rol de limitare a curentului de pornire, cand condensatorul C1 se comporta ca un scurtcircuit... R1 montat in paralel cu condensatorul are rol de a-l descarca la intreruperea alimentarii, in rest, schema se bazeaza pe faptul ca acel condensator, este "vazut" ca o reactanta (si de aici o schema cu 2 rezistente in paralel si una in serie si se aplica legile lui Kirchhoff si Ohm)...

   Un material foarte bun, cu o schema putin diferita, dar care include si un calculator on-line, gasiti in articolul LED lamp.

Intoarcere la pagina principala