articol recuperat si postat pe arduinotehniq.com in 01.2016

Materialul original, trimis de dl. Ioan PANAINTE, in 07.2009:

Dus Electronic


   Se foloseste pentru reimprospatarea organismului dupa o oboseala, eu il folosesc la orice durere ca: dureri de masele, locuri dureroase daca te-a tras un curent, dureri reumatice, intr-un cuvint fac pornirea organismului, find pornit isi dau drumul rotitele.

   Nu-l folosesc mai mult de 25 minunte. Consumul este de maxim 180mA. Ca sursa de alimentare se poate folosi orice alimentator de 220v~ la 12v= stabilizat sau BATERIA de la masina cu conditia de a se inseria o dioda 1N 4007 pentru a proteja schema (montajul). De la iesirea 1 si 2 se leaga cate un fir izolat multifilar de 0,75mm, la capetele lor legindu-se cate o placuta de plumb sau de cupru maleabil de forma unui dreptunghi cu suprafata de 5 ori 10 cm2. Se mai fac 2 saculeti din panza de bumbac fara polistren in care se introduc cate o placuta descrisa mai sus. Mai mentonez ca dupa terminarea montajului pentru a da randament maxim se inverseaza legaturile la primarul lui Tr 1 prin tatonare. Cum il vom folosi!

   Mai intai, saculetii de bunbac ii udam bine in apa si-i scurgem pana nu mai curge apa din ei, apoi bagam placutele in saculete. Dupa aceea, pornim instalatia, prima data potentometrele P1 si P2 vor fi la minium in stanga, LED-urile find stinse.
   La rotirea lui P1 se aprinde L1 care arata marimea frecventei impulsurilor, dupa aceea rotim P2 care vom regla PUTEREA "DUSULUI ELECTRONIC", aceasta observindu-se prin aprinderea L2 si SIMTIND-UL PE CORPUL nostru.

Folosirea se face astfel:
   Aparatul oprit si P1 si P2 la minium, punem jos cei doi saculeti, peste ei ne asezam picioarele (desculti), pornim aparatul si reglam P1 pina se aprinde L1, nu vom simti nimic, dupa aceea rotim P2 foarte incet, rotind atat cat poate suporta organismul nostru;in timpul functionarii mai putem ajusta atat P1 si P2 dupa dorinta si confort. La oprire reglam la minium P2, si, dupa aceia, oprim aparatul.
   Mentionez ca curentul care circula prin organism este fff mic si nepericulos pentru cei cel folosesc. Toata instalatia am montat-o intro sapunera de plastic. Mentionez ca atunci cand ma doare orice pun saculetii pe locul respectiv la o distanta de 10 pana la 30 cm si incep operatiunea descrisa mai sus.

==Succes==

completare articol in 01.2011:
   Deoarece am primit intrebari referitoare la schema, inclusiv confuzii datorita faptului ca in schema trimisa de dl. Panainte este utilizata o capsula cu 14 pini, iar acum se utilizeaza cele cu 8 pini, am redesenat schema:


   Am realizat si o simulare a functionarii !


Intoarcere la pagina principala